BAKLAŽÁNOVÝ SENDVIČ V OVSENOM CESTÍČKU PLNENÝ KOZÍM SYROM

Ingrediencie (na 2 porcie):

1 baklažán
8-10 PL ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek)
1 veľké vajce
100g kozieho syra
štipka morskej soli
štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (8 ks). V miske si rozmiešame vajce so štipkou soli a mletým čiernym korením. Baklažánové kolieska potrieme vajíčkom z každej strany a následne ich obalíme v ovsenej múke. Obalené kolieska poukladáme na plech na pečenie alebo do zapekacej misy jeden vedľa druhého a pečieme 30-40 minút na 200 stupňoch. Baklažán bude zvonku chrumkavý a zvnútra vláčny.

Nakoniec medzi každé 2 baklažánové kolieska natrieme kúsok kozieho syra a podávame samostatne alebo spolu so šalátom.

Nutričné hodnoty:

1 porcia:

Kcal                316

Sacharidy       22

Vláknina         9

Bielkoviny      18

Tuk                 15

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky