BAKLAŽÁNOVÝ SENDVIČ V OVSENOM CESTÍČKU PLNENÝ KOZÍM SYROM

Ingrediencie (na 2 porcie):
1 baklažán
8-10 PL ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek)
1 veľké vajce
100g kozieho syra
štipka morskej soli
štipka mletého čierneho korenia
Postup:
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (8 ks). V miske si rozmiešame vajce so štipkou soli a mletým čiernym korením. Baklažánové kolieska potrieme vajíčkom z každej strany a následne ich obalíme v ovsenej múke. Obalené kolieska poukladáme na plech na pečenie alebo do zapekacej misy jeden vedľa druhého a pečieme 30-40 minút na 200 stupňoch. Baklažán bude zvonku chrumkavý a zvnútra vláčny.
Nakoniec medzi každé 2 baklažánové kolieska natrieme kúsok kozieho syra a podávame samostatne alebo spolu so šalátom.
Nutričné hodnoty:
1 porcia:
Kcal 316
Sacharidy 22
Vláknina 9
Bielkoviny 18
Tuk 15