CELOZRNNÁ TORTILLA PLNENÁ BANÁNOM A ARAŠIDOVÝM MASLOM

Popis:
Zrolujte opečené kolieska banánu s krémovým arašidovým maslom do domácej celozrnnej tortilly! Skvelé víkendové raňajky, desiata alebo dezert?
Je to na vás! ;)
Suroviny:
Plnka:
banán 2 ks
arašidové maslo 2 PL
med/javorový sirup/agave 2 ČL
kokosový olej 1 ČL
mletá škorica 1 ČL
Tortilla:
celozrnná múka stredná 1/2 šálky
teplá voda 1/4 šálky
rozpustený kokosový olej 1 PL
kypriaci prášok do pečiva 1/2 ČL
soľ štipka
Postup:
Tortilla - v miske som si zmiešala múku, olej a soľ. Potom som pomaly pridávala vodu, za stáleho miešania, dokiaľ mi nevzniklo nelepivé cesto. Cesto som premiestnila na kuchynskú linku, ktorú som si pomúčila múkou a miesila cesto ďalej po dobu 2 minút. Cesto som dala naspäť do misy a nechala 15 minút odpočívať. Potom som cesto rozdelila na dve časti a každú časť som rozvaľkala do tvaru kruhu (snažte sa rozvaľkať na tenko, nie nahrubo).
Panvicu som si rozohriala a na sucho opiekla každú tortillu. Z oboch strán cca 1 minútu (uvidíte sami, podľa potreby, musia sa na nej spraviť pekné hnedé "očká").
Plnka - banány som si nakrájala na tenké kolieska. Na panvici som si rozohriala trocha kokosového oleja a opiekla banány dozlatista. Každú tortillu som potrela 1 PL arašidovým maslom, posypala s 1/2 ČL mletou škoricou, s 1 ČL medom, poukladala kolieska banánov a zrolovala do rolky.