CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVO-MOZZARELLOVOU OMÁČKOU

Suroviny:
neuvarené celozrnné penne cestoviny 120 gparadajky nakrájané na menšie kúsky 1 a 1/2 šálky
mozzarelly light 1 balenie (125 g)
červená cibuľa nakrájaná najemno 1 ks
cesnak (strúčik) 3 ks
domáci kečup/pretlak 1 PL
trstinový cukor 1 PL
čerstvé vetvičky tymianu 1 ks
hrsť čerstvej bazalky
mleté čierne korenie
olivový olej
soľ
Postup:
Cestoviny som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode. Kým sa cestoviny varili, pripravila som si omáčku.
Na panvici som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla cibuľu nakrájanú najemno a cesnak nakrájaný na tenké plátky. Potom som pridala paradajky nakrájané na malé kúsky, domáci kečup, cukor, bazalku, tymian a premiešala. Dochutila som soľou a čiernym korením. Omáčku som priviedla k varu a potom stíšila na minimum. Miešala som dovtedy, dokiaľ omáčka nebola zredukovaná a hustá (10 - 15 minút).
Pred dokončením som do omáčky pridala mozzarellu, ktorú som pred tým nakrájala na menšie kúsky. Do hotovej omáčky som vmiešala uvarené penne a servírovala.
Nutričné hodnoty:
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
KCAL 430
Tuk 4
Bielkoviny 22
Sacharidy 65