CELOZRNNÉ CESTOVINY S PESTOM ZO SUŠENÝCH PARADAJOK

Ingrediencie (na 4 porcie):
500g celozrnných cestovín
130g sušených paradajok
60g vlašských/kešu orechov
50g parmezánu
2-4 PL olivového oleja
4 PL paradajkového pretlaku
1-2 strúčiky cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka
olivy
Postup:
Vlašské alebo kešu orechy necháme odmočiť aspoň 1 hodinu vo vode.
V osolenej vode si uvaríme celozrnné cestoviny do mäkka.
V mixéri si spolu dohladka rozmixujeme odmočené orechy zbavené vody, sušené paradajky, olivový olej, paradajkový pretlak a strúhaný parmezán. Pesto ochutnáme a dochutíme soľou a korením.
Uvarené cestoviny podávame s pestom, posypané čerstvou bazalkou a olivami.
Nutričné hodnoty:
Kcal 690
Sacharidy 95
Vláknina 15
Bielkoviny 25
Tuk 18