ČOKOLÁDOVÝ PROTEÍNOVÝ KOLÁČ S VANILKOVÝM KRÉMOM

Ingrediencie (na 8 porcií):
na koláč:
80g čokoládového proteínu (alebo 100g múky + 3 PL sladidla + 2 PL kakaa)
80g ovsenej (prípadne inej) múky
100g bieleho jogurtu
100ml vody
2 vajcia
2 PL kakaa
na polevu:
300g gréckeho jogurtu
3 PL sušeného mlieka
30g vanilkového proteínu (alebo 2 PL sladidla)
1 vanilkový struk
Postup:
Všetky ingrediencie na koláč spolu poriadne zmiešame. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy (s rozmermi zhruba 20x15cm) a dáme piecť na 30-40 minút na 170 stupňov. Cesto priebežne kontrolujte a ak treba, prikryte ho alobalom, prípadne nechajte piecť dlhšie (podľa výkonnosti a nastavenia vašej rúry).
Medzičasom si v miske rozmiešame biely grécky jogurt, sušené mlieko, vanilkový proteín a semiačka z vanilkového struku. Vzniknutý krém uložíme do chladničky a podávame s hotovým koláčom.
Nutričné hodnoty:
Kcal 145
Sacharidy 11
Vláknina 2
Bielkoviny 18
Tuk 2,5