ČOKOLÁDOVÝ PROTEÍNOVÝ KOLÁČ S VANILKOVÝM KRÉMOM

Ingrediencie (na 8 porcií):

na koláč:
80g čokoládového proteínu (alebo 100g múky + 3 PL sladidla + 2 PL kakaa)
80g ovsenej (prípadne inej) múky
100g bieleho jogurtu
100ml vody
2 vajcia
2 PL kakaa

na polevu:
300g gréckeho jogurtu
3 PL sušeného mlieka
30g vanilkového proteínu (alebo 2 PL sladidla)
1 vanilkový struk

Postup:

Všetky ingrediencie na koláč spolu poriadne zmiešame. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy (s rozmermi zhruba 20x15cm) a dáme piecť na 30-40 minút na 170 stupňov. Cesto priebežne kontrolujte a ak treba, prikryte ho alobalom, prípadne nechajte piecť dlhšie (podľa výkonnosti a nastavenia vašej rúry).

Medzičasom si v miske rozmiešame biely grécky jogurt, sušené mlieko, vanilkový proteín a semiačka z vanilkového struku. Vzniknutý krém uložíme do chladničky a podávame s hotovým koláčom.

Nutričné hodnoty:

Kcal                 145

Sacharidy        11

Vláknina          2

Bielkoviny       18

Tuk                  2,5

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky