JAHODOVÁ ŽELÉ PENA

Jahodová sezóna je v plnom prúde, a preto by bola škoda nevyužiť ich v nejakom zdravom a osviežujúcom dezerte. Táto jahodová želé pena je plná bielkovín, nízkokalorická, vďaka želatíne podporuje správnu funkciu kĺbov a navyše chutí úžasne, ako obláčik! Tento zdravý dezert si môžete dopriať počas celého dňa.

Ingrediencie (na 4 porcie):

350g jahôd
2 bielka
3 PL 100% želatíny v prášku
1/4 hrnčeka teplej vody
1 ČL vanilkového extraktu
štipka stévie (alebo proteínového prášku)
štipka morskej soli

Postup:

Bielka si vyšľaháme nad parou so štipkou morskej soli čo najviac dotuha. V mixéri si rozmixujeme jahody spolu s vanilkovým extraktom.

V 1/4 hrnčeku horúcej vody si rozpustíme 3 lyžice želatíny. Keď sa želatína rozpustila, pridáme ju do jahodovej zmesi a opäť rozmixujeme. Nakoniec jahodovú zmes opatrne zamiešame do vyšľahaných bielkov. Vzniknutú penu ochutnáme a v prípade núdze dosladíme štipkou stévie (alebo proteínom). Penu naplníme do mištičiek a dáme aspoň na 5 hodín do chladničky.

Môžeme ju podávať vyklopenú alebo priamo z mištičky a poliatu teplým ovocím.

Nutričné hodnoty:

Kcal                48

Sacharidy       4,5

Vláknina         2

Bielkoviny      5

Tuk                 0,5

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky