JAHODOVÁ ŽELÉ PENA

Jahodová sezóna je v plnom prúde, a preto by bola škoda nevyužiť ich v nejakom zdravom a osviežujúcom dezerte. Táto jahodová želé pena je plná bielkovín, nízkokalorická, vďaka želatíne podporuje správnu funkciu kĺbov a navyše chutí úžasne, ako obláčik! Tento zdravý dezert si môžete dopriať počas celého dňa.
Ingrediencie (na 4 porcie):
350g jahôd
2 bielka
3 PL 100% želatíny v prášku
1/4 hrnčeka teplej vody
1 ČL vanilkového extraktu
štipka stévie (alebo proteínového prášku)
štipka morskej soli
Postup:
Bielka si vyšľaháme nad parou so štipkou morskej soli čo najviac dotuha. V mixéri si rozmixujeme jahody spolu s vanilkovým extraktom.
V 1/4 hrnčeku horúcej vody si rozpustíme 3 lyžice želatíny. Keď sa želatína rozpustila, pridáme ju do jahodovej zmesi a opäť rozmixujeme. Nakoniec jahodovú zmes opatrne zamiešame do vyšľahaných bielkov. Vzniknutú penu ochutnáme a v prípade núdze dosladíme štipkou stévie (alebo proteínom). Penu naplníme do mištičiek a dáme aspoň na 5 hodín do chladničky.
Môžeme ju podávať vyklopenú alebo priamo z mištičky a poliatu teplým ovocím.
Nutričné hodnoty:
Kcal 48
Sacharidy 4,5
Vláknina 2
Bielkoviny 5
Tuk 0,5