ŠKORICOVÉ HRANOLKY ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV S VANILKOVÝM KRÉMOM

Navyše 1 stredne veľký sladký zemiak vám dodá viac ako 400% dennej dávky vitamínu A, 37% dennej dávky vitamínu C a 15% dennej dávky vlákniny a tiež vitamínu B-6. Na druhej strane obsahuje 1 stredne veľký sladký zemiak iba niečo cez 100 kcal.

Tieto hranolčeky sú skvelé nielen ako dezert či snack, sú ľahko prenosné a teda výborné ako desiata či olovrant do školy alebo práce. Ak do krému ešte pridáte lyžicu javorového sirupu a vanilkové zrnká, určite mu neodoláte ;.

Ingrediencie (na 2 porcie):

2 stredne veľké sladké zemiaky
1 PL škorice
1 ČL škrobu (alebo tapiokovej múky)
štipka stévie (voliteľné)

Na krém:

250g gréckeho jogurtu
1 odmerka vanilkového proteínu*
1 PL javorového sirupu/medu
1 vanilkový struk (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)

* v prípade, že v recepte nechcete použiť proteín, použite o niečo viac vanilkového extraktu a krém doslaďte podľa vašej chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké hranolčeky. Hranolky následne obalíme v lyžičke škrobu zmiešanej so škoricou. Ak chcete, môžete do zmesy pridať aj štipku práškovej stévie.

Hranolčeky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Mali by mať medzi sebou trochu miesta, aby sa poriadne prepiekli. Následne ich pečieme 15-20 minút na 205 stupňoch, potom ich opatrne otočíme a dopekáme ešte 10 až 15 minút do zlatista. Dajte si ale pozor aby sa nesplálili. Po dopečení ich nechajte odpočívať v rúre ešte 20-30 minút.

Krém si pripravíme zmiešaním jogurtu, proteínového prášku, vanilkového extraktu (alebo zrniečok z vanilkového struku) a javorového sirupu.

Nutričné hodnoty:

1 porcia:

Kcal               280

Sacharidy      40

Vláknina        4,5

Bielkoviny     26

Tuk                2

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky