KRÉMOVÁ BAKLAŽÁNOVÁ POLIEVKA S CESTOVINAMI

Popis:
Krémová polievka plná antioxidantov, vlákniny a vitamínov! Ak vám vypršali nápady, ako si baklažán zaujímavo pripraviť, tak jeden nápad tu pre vás mám! ;) Baklažánový krém s pórom, bazalkou a celozrnnými cestovinami.
Polievka, ktorá príjemne zasýti a zahreje. Navyše dostanete do seba bohaté množstvo zeleniny. ;)
Suroviny:
baklažán 1 ks
stredne veľký pór 1 ks
väčšie zemiaky 2 ks
zeleninový vývar 2 šálky
cesnak (strúčik) 2-3 ks
maslo ghee 1 PL
mandľová smotana 150-200 ml
hrsť čerstvej bazalky
mleté čierne korenie
soľ
uvarené celozrnné cestoviny podľa chuti
Postup:
V hrnci som si rozpustila maslo ghee, pridala strúčiky cesnaku, pór nakrájaný na kolieska, baklažán nakrájaný na kocky, dochutila soľou, čiernym korením a chvíľku opiekla. Následne som pridala zemiak nakrájaný na kocky a zaliala vývarom. Varila som cca 15 minút, dokiaľ zemiaky nezmäkli.
Keď boli zmiaky uvarené, pridala som čerstvúú bazalku a zeleninovú zmes som rozmixovala dohladka. Nakoniec som pridala mandľovú smotanu a ešte raz premixovala. Pred servírovaním som navrch polievky pridala cestoviny.
Nutričné hodnoty:
kcal 68
tuky 2,3
bielkoviny 2
sacharidy 9,4