KREVETY POŠÍROVANÉ V OMÁČKE Z KOKOSOVEJ SMOTANY

ingrediencie
16 ks tigrie krevety
2 ks limetka
400 ml Alpro kokosová alternatíva smotany
1 ks vanilkový struk
10 g koriander
25 g zázvor
1 kg zemiaky
300 ml Alpro sójová alternatíva smotany
300 ml Alpro sójový nápoj
Original 2 ks citrónsoľ
Postup:
1.Alpro kokosovú alternatívu smotany privedieme k varu, pridáme dreň z vanilkového struku, koriander, nasekaný zázvor, limetkovú kôru a šťavu, cukor a varíme, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Potom stiahneme na minimálny plameň.
2.Pridáme osolené krevety a necháme ich v omáčke pošírovať. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a prepláchneme studenou vodou. Vo väčšom hrnci ich varíme v osolenej vode asi 20 minút. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme a necháme chvíľu odstáť.
3.Medzitým ohrejeme Alpro sójovú alternatívu smotany a Alpro sójový nápoj Original. Prilejeme ich k zemiakom a pridáme nastrúhanú kôru z dvoch citrónov. Ručným šľahačom vyšľaháme hladkú kašu.