KURACIE KRÍDELKÁ V MARINÁDE

Ingrediencie pre tento recept: Počet porcií: 2
400 g Kuracie krídla 8 kúskov
100 g Surové vajce 2 ks
4 PL Sójová omáčka
1 PL Kečup
2 PL Horčica
1 ČL Muškátový oriešok malá štipka
1 g Nové korenie 2 guličky
2 PL Slnečnicový olej
2 ČL Rozmarín sušený
1 ČL Soľ podľa chuti
1 ČL Čierne korenie podľa chuti
Postup :
1 Kuracie krídelká umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a trocha osolíme.
2 Vo väčšej mise spravíme dresing. Rozšľaháme vajcia, sójovú omáčku, kečup, horčicu, roztlačený cesnak, štipku muškátového orieška, nové a mleté korenie podľa chuti.
3 Do pripravenej marinády vložíme kuracie krídla, premiešame a necháme aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc, odstáť.
4 Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme krídla tak, aby sa neprekrývali. Posypeme sušeným rozmarínom, prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút.
5 Potom misu odokryjeme, teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme v rúre ešte asi 10 až 15 minút na chrumkavo.
6 Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou. Dobrú chuť!
Nutričné hodnoty:
Počet porcií: 2
Kalórií: 585
Hodnota jednej porcie
Tuk: 37 g
Sacharidy: 13 g
Bielkoviny: 51 g