LIEVANČEKY ZO SLADKÝCH ZEMIAKOV A MANDĽOVEJ MÚKY

Popis:
Predstavujem vám môj ďalší nový a obľúbený recept na lievance! ;) Mäkké, nadýchané a plné zdravých surovín, napríklad ako sladké zemiaky, mandľová múka, grécky jogurt...Sladké zemiaky sú skvelým zdrojom beta-karoténu, vlákniny a dodávajú im jedinečnú chuť.
Predstavte si, keď ich ešte horúce prelejete javorovým sirupom. Nič viac im netreba, verte mi.
Perfektné pre špeciálne sobotnajšie ráno. :)
Suroviny:
mandľová múka (zo zemných mandlí), 1/2 šálky
nastrúhaný sladký zemiak 1/2 šálky
0% grécky jogurt 1/3 šálky
kokosový cukor 1 PL
mlieko 1,5 % 1 PL
kypriaci prášok do pečiva 1/2 ČL
mletá škorica 1 ČL
kokosový olej 1 ČL
Postup:
Na panvici som si roztopila kokosový olej, pridala nastrúhaný sladký zemiak a chvíľku ho opiekla domäkka a dala na bok.
V jednej miske som si vidličkou premiešala mandľovú múku s mletou škoricou, práškom do pečiva a kokosovým cukrom. V ďalšej miske som si dohladka vymiešala vajce, grécky jogurt a mlieko. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala lievancové cesto. Nakoniec som primiešala opečený sladký zemiak.
Na panvici som si rozohriala tenkú vrstvu kokosového oleja a tvorila malé lievančeky. Z každej strany som opiekla cca 2 minúty dozlatista.