MAC & CHEESE V KARFIÓLOVEJ OMÁČKE

Odľahčená verzia Mac & Cheese v karfiólovej omáčke so syrom cheddar, vďaka ktorej si môžete vychutnať pravú chuť tohto jedla, a to s podstatne nižším obsahom tukov a celkovej energie a vyšším obsahom bielkovín ako v jeho originálnej podobe.

Ingrediencie (na 6 porcií):

500g celozrnných cestovín (kolienka)
1 karfiól
200g syru cheddar
1 PL mletá červená paprika
1 PL cesnakového korenia
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia

Postup:

Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy. Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút. Uvarený karfiól precedíme (150ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150ml vody, v ktorej sa karfiól varil. Do mixéra pridáme morskú soľ, korenie, cheddar a zmes rozmixujeme do hladka. Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby dochutíme podľa chuti.

Celozrnné kolienka uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka. Po dovarení cestoviny precedíme a zmiešame s pripravenou omáčkou.

Nutričné hodnoty

1 porcia:

Kcal                435

Sacharidy       56

Vláknina         10

Bielkoviny      19

Tuk                 11