MAROCKÉ KURA S PEČENOU MRKVOU A CÍCEROVÝM ŠALÁTOM

Ingrediencie:
- 2 zväzky baby mrkva
- 1 1/2 pl olivového oleja
- 4 x 170 g kuracích pŕs bez kože
- 1 pl škumpy (korenie zo stredomoria, môžete nahradiť iným aromatickým)
- 2 pl bieleho vínneho octu
- 1 strúčik cesnaku, drvený
- 1 lyžička medu
- 2 x 400g plechovky cícera, opláchnutého a odkvapkaného
- 1/2 šálky (80g), slnečnicové semená-opekané
- 1 šálka petržlenovej vňate
Postup:
Predhrejeme rúru na 180 ° C. Rozložíme mrkvu na plech v jednej vrstve. Pokvapkáme olejom (cca 1pl) zmiešaným s 2 pl vody. Pečieme po dobu 10-12 minút, kým mrkva mierne zmäkne. Medzitým zľahka roztrieme a zohrejeme olivový olej na grilovacej panvicu. Na rozohriatu panvicu dáme opiecť osolené (morská soľ) a okorenené kuracie steaky, z každej strany cca 3-4 minúty alebo kým nezhnedne. Vyberieme plech s mrkvou z rúry, na ktorú poukladáme kuracie steaky a pečieme ďaľších cca 10-12 minút, kým sa kura prepečie. Spolu zmiešame ocot, cesnak a med vo veľkej mise. Pridáme cícer, slnečnicové semienka, petržlenovú vňať a mrkvu. Naporcujeme a na vrch poukladáme kuracie steaky.
NUTRIČNÉ HODNOTY:
Počet porcií: 4
Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 518 kcal/2168 Kj
Bielkoviny 50,6 g
Sacharidy 25,1 g
Tuky 21,7 g
z toho nasýtené 3,2 g