PEČENÝ KARFIÓL V CESTÍČKU

Z nasledujúceho množstva vám výjdu 2 veľké alebo 4 menšie porcie.
Ingrediencie (na 2 porcie):
1 karfiól
2 vajcia
7 PL cícerovej múky (alebo ľubovoľnej inej, prípadne celozrnnej strúhanky)
1/2 ČL morskej soli
na salsu:
4 väčšie čerstvé paradajky
2 strúčiky cesnaku
1/2 cibule
1 PL olivového oleja
šťava z 1 limetky (alebo 1/2 citrónu)
soľ, čierne korenie
chilli/ jalapenos (podľa chuti)
čerstvý koriander alebo petržlen na ochutenie
Postup:
Karfiól rozoberieme na ružičky, opláchneme ho a obalíme z každej strany vo vyšľahaných vajíčkach. V uzatvárateľnom sáčku si zmiešame ľubovoľnú múku so soľou a vložíme doňho karfiól. Párkrát sáčkom zatrasieme a keď je karfiól z každej strany obalený múkou, opatrne ho vysypeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Karfiól pečieme 40 minút na 200 stupňoch.
Medzičasom si pripravíme omáčku rozmixovaním všetkých ingrediencií na salsu dohladka.
Nutričné hodnoty:
Kcal 380
Sacharidy 39
Vláknina 17
Bielkoviny 20
Tuk 13