PEČENÝ LOSOS PLNENÝ ŠPENÁTOM A RICOTTOU

Suroviny:
steak z lososa 2 ks (2x250g)čerstvý baby špenát 2 šálky
ricotta 2 PL
tatárska omáčka Helmans na chuť 1 PL
strúhaný parmezán 4 PL
cesnak (strúčik) 2 ks
mleté čierne korenie
zmes korenia na ryby
olivový olej
soľ
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov.
Lososov som umyla pod studenou vodou. Ostrým nožíkom som narezala stred, aby sa dobre plnili (vytvorte takú kapsu). Lososov som potrela olivovým olejom, zľahka osolila, posypala zmesou korenín na ryby a položila na plech vymazaným olivovým olejom.
Špenát som si pripravila na pare.
V miske som si zmiešala špenát, ricottu, tatársku omáčku, parmezán, pretlačený cesnak a nakoniec dochutila soľou a čiernym korením. Touto zmesou som opatrne naplnila lososov a dala zapiecť na 20 - 25 minút. Ako prílohu môžete zvoliť obľúbený šalát alebo zemiakové pyré.
Nutričné hodnoty:
1/2 jedného lososa obsahuje:
KCAL 215
Tuk 9
Bielkoviny 31
Sacharidy 1