PEČENÝ PSTRUH S ČERSTVÝM ROZMARÍNOM, CESNAKOM A CITRÓNOM

vetvička rozmarínu 2 ks
kolieska citrónu 3 - 4 ks
cesnak (strúčik) 1 - 2 ks
koreniny a bylinky podľa chuti
olivový olej
soľ
Postup:
Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Očisteného pstruha som potrela olivovým olejom, aj vnútro, a zľahka osolila. Potom som vnútro pstruha naplnila rozmarínom, cesnakom, citrónom a uložila do zapekacej misy. Vrch pstruha som potrela ešte rozpučeným cesnakom a pokvapkala citrónom.
Piekla som cca 20 minút, záleží od hrúbky a veľkosti pstruha. Upečeného pstruha som podávala s rukolovým šalátom, varené zemiaky môžu byť tiež fajn, ak si ho pripravíte na obed.
Nutričné hodnoty:
1 porcia obsahuje:
KCAL 200
Tuk 6
Bielkoviny 24
Sacharidy 2