PEČENÝ PSTRUH S ČERSTVÝM ROZMARÍNOM, CESNAKOM A CITRÓNOM

Suroviny: čerstvý pstruh 1 (150g) ks
vetvička rozmarínu 2 ks
kolieska citrónu 3 - 4 ks
cesnak (strúčik) 1 - 2 ks
koreniny a bylinky podľa chuti
olivový olej
soľ

Postup:

Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Očisteného pstruha som potrela olivovým olejom, aj vnútro, a zľahka osolila. Potom som vnútro pstruha naplnila rozmarínom, cesnakom, citrónom a uložila do zapekacej misy. Vrch pstruha som potrela ešte rozpučeným cesnakom a pokvapkala citrónom.

Piekla som cca 20 minút, záleží od hrúbky a veľkosti pstruha. Upečeného pstruha som podávala s rukolovým šalátom, varené zemiaky môžu byť tiež fajn, ak si ho pripravíte na obed.

Nutričné hodnoty:

1 porcia obsahuje:

KCAL               200

Tuk                  6

Bielkoviny       24

Sacharidy        2

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky