Ázijská zelenina s hubami

Ingrediencie:
2 pl arašidového oleja
2 strúčiky drveného cesnaku
2 lyžičky jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
100 g čerstvej huby shiitake nakrájanej na tenké plátky
1 zväzok Potom Choy - šalátu, kapusty viď obrázok
1 zväzok bok Choy
1 x 425g plechovka baby kukurice
2 pl ustricovej omáčky
1 pl sójovej omáčky
2 pl vody
Postup:
Vo veľkej panvici alebo woku rozohrejeme olej. Pridáme cesnak a zázvor, miešame a opekáme po dobu 30 sekúnd alebo kým sa vône a chute nezmiešajú. Pridáme huby a za stáleho miešania smažíme 2 minúty. Potom pridáme choy stonky a za stáleho miešania smažíme 1 minútu. Potom choy listy, buk Choy, kukuricu, ustricová omáčkou a sójovú omáčku. Premiešame, pridáme vodu, znížime teplotu a zakryté varíme po dobu 2 minút, alebo kým zelenina nezmäkne. Podávame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Počet porcií: 6
Nutričné hodnoty v jednej porcii
Energetická hodnota 100 kcal/420 Kj
Bielkoviny 3,5 g
Sacharidy 7 g
Tuky 7 g
z toho nasýtené 3,5 g