QUICHE S TUNIAKOM A BROKOLICOU

Suroviny:
Cesto:akákoľvek hladká celozrnná múka 1/2 šálky
ovsené vločky jemné 3/4 šálky
maslo ghee 3 PL
mlieko 1,5 % 3 PL
soľ 1/4 ČL
Plnka:
tuniak zbavený vlastnej šťavy 200 g
uvarená brokolica 150 g
nastrúhaný syr Eidam 30% 75 g
mlieko 1,5 % 1/2 šálky
vajce 2 ks
cesnak (strúčik) 1 ks
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Cesto - Všetky suroviny som pridala do kuchynského robota a mixovala cca 3 minúty, dokiaľ sa mi suroviny nespojili a nevytvorilo cesto (vytvorí sa vám taká guľa). Formu som zľahka potrela olivovým olejom a cesto vložila do tortovej formy, kde som ho prstami roztlačila po celej ploche, aj po okrajoch, aby plnka nevytiekla. Cesto som dala predpiecť na 10 minút v rozohriatej rúe na 200 stupňov (pred vložením do rúry cesto jemne poprepichujte vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo). Po 10 minútach som vybrala a nechala vychladnúť.
Plnka - Všetky suroviny som zmiešala v miske, okrem brokolice a vyliala opatrne na cesto. Nakoniec som na vrch poukladala uvarenú brokolicu a dala dopiecť na 30 - 35 minút. Quiche pred krájaním som nechala vychladnúť a nakrájala na 8 kúskov, ako pizuu.
Nutričné hodnoty:
1 ks obsahuje:
KCAL 174
Tuk 7
Bielkoviny 14
Sacharidy 12