SLÁVKY NA PÓRE A BIELOM VÍNE

ingrediencie

500 g slávky

1 ks pór

1 plátok maslo

100 ml biele víno

1 KL čerstvá šalvia

podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1.Slávky poriadne očistíme buď kartáčom alebo nožom. Všetky musia byť dobre zatvorené, pokiaľ sú veľmi otvorené vyhodíme ich. Pokiaľ je nejaká pootvorená, zaklopeme na ňu a mala by sa zavrieť. Ak sa tak nestane, opäť ju vyhodíme.

2.Maslo rozpálime na strednom ohni a zľahka na ňom opražíme nakrájaný pór. Až keď pór zmäkne, dochutíme ho soľou, korením a pridáme nasekanú šalviu. Všetko zalejeme vínom, privedieme k varu a nasypeme slávky.

3.Hrniec prikryjeme a po 6-8 minútach by mali byť slávky uvarené. Akékoľvek neotvorené vyhodíme a zbytok podávame.
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky