
ŠOŠOVICOVO-ŠAMPIŇÓNOVÝ ŠALÁT S COTTAGE CHEESE

Šošovicovo-šampiňónový šalát s cottage cheese je chutné a zdravé bezmäsité jedlo ktoré sa hodí do ktorejkoľvek časti dňa. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny vás tento šalát skvelo zasýti na niekoľko hodín.
Ingrediencie (na 4 porcie):
200g šošovice
350g šampiňónov
100g mrkvy
200g cottage cheese
1 PL kokosového oleja
2 strúčiky cesnaku
štipka morskej soli
jarná cibuľka
Postup:
V hrnci si šošovicu zalejeme dostatočným množstvom vody a uvaríme ju domäkka (20-25 minút). Uvarenú šošovicu precedíme a vysypeme do misky, ktorú prikryjeme aby šošovica nevychladla.
Na nepriľnavej panvici alebo vo woku si rozpustíme lyžicu kokosového oleja a zľahka na ňom opražíme umyté a nakrájané šampiňóny (zhruba 10 minút, kým nevypustia väčšinu vody). Ku koncu pridáme aj nadrobno nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu. Šampiňóny s mrkvou následne vmiešame do šošovice a pridáme aj prelisované strúčiky cesnaku, cottage cheese, štipku morskej soli a nakrájanú jarnú cibuľku.
Šalát chutí najlepšie ešte za tepla, no výborný je aj za studena po odležaní v chladničke.
Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk172 12 6 18 4