TACOS SO SUMCOM

INGREDIENCIE:
SALSA
1 paradajku (nakrájať na kocky)
2 lyžičky najemno nakrájanej červenej cibule
2 lyžice čerstvého nasekaného koriandru
2 lyžice čerstvej šťavy z limetky soľ a korenie podľa chuti
ŠALÁT
2 lyžice červeného vínneho octu
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice čerstvého nasekaného koriandru
4 lyžice olivového oleja
1 lyžička agávového nektáru
2 šálky nastrúhaného zeleného šalátu alebo hotového vákuovaného šalátu
1 šálka = 240 ml
RYBA
trochu olivového oleja
450 g filiet zo sumca
Cajun (zmes korenia) k potretiu ryby
8 kukuričných tortill
1 avokádo (nakrájať na kocky)
Postup:
V miske zmiešame všetky suroviny na salsu a odložíme nabok. V ďalšej miske zmiešame ocot, horčicu, koriander, olivový olej a Agávový nektár. Pridáme kapustový šalát, znovu premiešame a vložíme do chladničky k vychladeniu podľa potreby. Príprava ryby: grilovaciu panvicu predhrejeme na vysokú teplotu, nanesieme na ňu slabú vrstvu olivového oleja, rybu potrieme Cajun z každej strany a pečieme ju asi 4 minúty z každej strany alebo tak dlho, až je mäso mäkké. Tortilly ohrejeme na panvici, potom ich potrieme salsou a pridáme k nim hotovú rybu. Navrchu ozdobíme avokádom.
Nutričné hodnoty:
1 Porcia:
kcal 476
bielkoviny 26 g
sacharidy 32 g
tuky 29 g