TACOS SO SUMCOM

INGREDIENCIE:

SALSA

1 paradajku (nakrájať na kocky)

2 lyžičky najemno nakrájanej červenej cibule

2 lyžice čerstvého nasekaného koriandru

2 lyžice čerstvej šťavy z limetky soľ a korenie podľa chuti

ŠALÁT

2 lyžice červeného vínneho octu

2 lyžice dijonskej horčice

2 lyžice čerstvého nasekaného koriandru

4 lyžice olivového oleja

1 lyžička agávového nektáru

2 šálky nastrúhaného zeleného šalátu alebo hotového vákuovaného šalátu

1 šálka = 240 ml

RYBA

trochu olivového oleja

450 g filiet zo sumca

Cajun (zmes korenia) k potretiu ryby

8 kukuričných tortill

1 avokádo (nakrájať na kocky)

Postup:

V miske zmiešame všetky suroviny na salsu a odložíme nabok. V ďalšej miske zmiešame ocot, horčicu, koriander, olivový olej a Agávový nektár. Pridáme kapustový šalát, znovu premiešame a vložíme do chladničky k vychladeniu podľa potreby. Príprava ryby: grilovaciu panvicu predhrejeme na vysokú teplotu, nanesieme na ňu slabú vrstvu olivového oleja, rybu potrieme Cajun z každej strany a pečieme ju asi 4 minúty z každej strany alebo tak dlho, až je mäso mäkké. Tortilly ohrejeme na panvici, potom ich potrieme salsou a pridáme k nim hotovú rybu. Navrchu ozdobíme avokádom.

Nutričné hodnoty:

1 Porcia:

kcal              476

bielkoviny    26 g

sacharidy     32 g

tuky              29 g