ZAPEKANÉ TEKVICOVÉ CESTOVINY

Suroviny:
neuvarené celozrnné cestoviny 400 gtekvicové pyré 3 šálky
strúhaný parmezán 1/4 šálky
strúhaný syr Eidam 1/4 šálky
mlieko 0,5% 1/2 šálky
celozrnná strúhanka 1/4 šálky
olivový olej 2 PL
najemno nakrájaná cibuľa 1 ks
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
soľ
Postup:
Rúru som si najprv predhriala na 200 stupňov a zapekaciu misu (rozmer 4,8cm výška, 19,5cm šírka, 35cm dĺžka) zľahka potrela olivovým olejom.
Cestoviny som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode domäkka. Kým sa cestoviny varili, na panvici som si rozohriala olivový olej/maslo ghee, pridala cibuľu, dochutila korením, soľou a muškátovým orieškom. Následne som pridala tekvicové pyré so syrmi, mliekom a miešala, dokiaľ sa syry nerozpustili a nevytvorila sa hladká omáčka.
Touto omáčkou som poliala cestoviny, premiešala ich a premiestnila do zapekacej misy. Vrch cestovín som posypala strúhankou a syrom. Zapekala som 25 - 30 minút. Vrch by mal byť pekne hnedý a chrumkavý. Upečené a mierne vychladené cestoviny som nakoniec nakrájala na 6 rovnomerných porcií a podávala.
Nutričné hodnoty:
1 porcia obsahuje:
KCAL 384
Tuk 7
Bielkoviny 14
Sacharidy 59